Õhtusöök – Uhtna Põhikool

Õhtusöök

Meie tahtsime teha õhtusöögiks midagi sellist, mida me tõesti ise oskaksime ka kodus oma perele valmistada. Sellepärast langes me valik kartulipudrule ja praetud sea sisefileele. Lisandiks porgandisalat ananassiga ja tomatilõigud.

Lisaks tegime nn saiataskud – lõikasime röstsaial servad ära ja rullisime taignarulliga saia õhukeseks, siis asetasime saia ühte nurka tükeldatud peekonit, riivjuustu ja natuke riivitud porgandit. Murdsime saia kolmnurkselt kokku ja küpsetasime pannil väheses õlis kuldpruuniks.

Magusaks ampsuks tegime lehttaignast väikesed õunapirukad – koorisime ja tükeldasime õunad väikesteks kuubikuteks, segasime pruuni suhkru ja kaneeliga. Lehttaignast lõikasime ristküliku kujulised tükid. Asetasime õunamassi kahe lahttaigna tüki vahele ja surusime kahvliga ääred kinni. Pealt pintseldasime munaga ja küpsetasime ahjus kuldpruuniks.

Meile endale maitses hästi ja soovitame soojalt teistelegi!

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here