Röstitud bataat kikerhernestega – Kirivere Kool
Kõigepealt otsisime internetist erinevaid retsepte ja seejärel valisime ühiselt sobiva.
Töö käik:
Koorisime ja tükeldasime bataadi, loputasime ja nõrutasime kikerherned. Seejärel segasime kõik kokku oliiviõli ja maitseainetega. Küpsetasime ahjus 25 min. Samal ajal valmistasime tomati-peterselli salati ja Kreeka jogurti ja küüslaugu kastme. Kui kõik valmis, proovisime oma taldrikule ka toidu ilusti serveerida.
Paljud õpilased puutusid esimest korda kokku bataadi ja kikerhernestega, seega eelkõige õppisime uusi maitseid tundma.
Vürtsidega maitsestatud bataat ja kikerherned olid esialgu harjumatud, kuid koos salati ja kastmega oli toit väga hea.
Koostisosad
RETSEPT
400 g bataat
400 g kikerhernekonserv
4 spl oliiviõli
0.5 tl jahvatatud kaneel
1 tl jahvatatud vürtsköömned
1 tl paprikapulber
sool
must pipar
TOMATI-PETERSELLISALAT
1 tk tomat
2 spl hakitud petersell
1 spl värskelt pressitud sidruni mahl
sool
must pipar
JOGURTIKASTE
180 g kreeka jogurt
1 tk küüslauguküüs
2 spl hakitud värske till
sool
Valmistamine
- Koori ja tükelda bataat. Nõruta kikerherned vedelikust ja loputa sõelal külma vee all. Tõsta bataaditükid ja kikerherned ahjuvormi, lisa õli ja maitseained. Sega läbi. Küpseta 200 kraadi juures u 25 minutit, kuni bataat on küps ja kikerherned krõbedamad. Sega kord-paar küpsemise ajal.
- Sel ajal, kui roog on ahjus, valmista salat ja kaste. Salatiks tükelda tomat, sega hakitud peterselli ja sidrunimahlaga. Maitsesta soola ja pipraga. Kastmeks purusta küüslauguküüs ja sega koos hakitud tilliga Kreeka jogurti hulka. Maitsesta soolaga. Tõsta taldrikule kuumad bataat ja kikerherned, värske ja hapukas tomatisalat, küüslaugune jogurtikaste ning naudi!