Sõbrapäeva maguskartuli-šokolaadikreem – Kõmsi Lasteaed-Algkool
Koostisosad
500 g maguskartuleid
250 g hakitud tumedat šokolaadi
1tl vanilliekstrakti
Valmistamine
Koorida maguskartulid ja panna keema. Keeta umbes 20 min. Samal ajal hakkida šokolaad. Seejärel valada ära enamik keeduveest. Meie valmistasime püree köögikombainiga. Kui lisada püreestamisel ka pisut keeduvett, on tulemus mahlasem. Püree tuleb kuumutada tihti segades podisemiseni. Pott tõsta tulelt ja segada püree hulka hakitud šokolaad. Segada tuleb seni, kuni maguskartuli- šokolaadikreem muutub ühtlaseks. Maiusel lasta jahtuda. Ka jahtumisel on soovitav segada. Jahtunud kreemiga kaunistasime sõbrapäeva küpsiseid. Tööd jagus kõigile tüdrukutele. Sel sõbrapäeval oli kogu meie kool mõnusat magusat lõhna täis. Õppisime valmistama maguskartulipüreed, millest on võimalik erinevate lisandite abil võluda tervislikke toite. Meie sõbrapäeva šokolaadikreem oli seda kindlasti.
Ka meie kokkade poolt valmistatud bataadi- kartulipüree oli väga maitsev.