Päeva algus soolase ja lõpp magusa bataadiga – Tallinna Kuristiku Gümnaasium

Tallinna Kuristiku Gümnaasium panniroog
rimi retsepti meistriklass logo

Päeva algus soolase ja lõpp magusa bataadiga – Tallinna Kuristiku Gümnaasium

Õppisime tegema toite bataadist ja esmakordselt tegime ka pošeeritud mune.

Karamelline bataadi panniroog uputatud munade ja feta-juustuga

Koostisosad

3 keskmise suurusega bataati, koorituna ja tükeldatuna
õli ja võid praadimiseks
4 muna
100 g feta-juustu
peotäis värsket peterselli, hakituna
värsket tšillipipart, hästi peenelt hakituna
soola ja pipart

Valmistamine

Esmalt praeme pannil bataadi karamelliseks. Selleks kuumutasime pannil õli ja või segu. Lisasime bataadikuubikud ning lasime keskmisel kuumusel vaikselt küpseda. Selleks kulus umbes kümmekond minutit. Vahepeal pošeerisime muna. Kui kõik oli valmis puistasime peale hakitud peterselli, tšillipipart, fetat ja maitsestasime soola ja pipraga. Nüüd ongi valmis! Serveeri ja naudi!

Bataadi – brownie

Koostisosad

1 suur bataat
3 muna
75g või
5spl mett
3spl mandlijahu
3spl kakaopulberit
2tl kaneeli
1tl vanillsuhkut
0.5tl küpsetuspulbrit

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori ja tükelda bataat ning aseta vähese veega kaetud ahjuvormi. Küpseta, kuni bataat on pehme. Püreesta purustajas või blendriga.
  2. Klopi munad lahti ja kalla juurde bataadimass. Lisa sulatatud või, mesi ja vanillsuhkur ning sega kõik korralikult läbi. Sega omavahel kõik kuivained ning ühenda mõlemad massid. Sega kõik ühtlaseks ning kalla võiga määritud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi.
  3. Küpseta 170-kraadises ahjus 35–45 minutit, kuni brownie keskosasse torgatud tikk jääb puhtaks. Nüüd serveeri ja naudi!

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here