Osalemine konkursil on andnud meile põnevaid kokandustunde. Oleme saanud juurde uusi teadmisi ja oskusi. KOKATA ON PÕNEV!
SUUSSULAV LÕUNASÖÖK
Koostisosad
LIHAPALLID
800 grammi hakkliha
1 peeneks hakitud sibul
2 sepiku otsatükki
2 muna
2 teelusikat soola
1 teelusikas pipart
KARTULIPUDER
2 kg koorimata kartuleid
5 dl piima
soola
HIINAKAPSA – KURGI SALAT
hiinakapsas
kurk
sidrun
oliiviõli
soola ja pipart
hakitud tilli
Valmistamine
Vala sepikule vesi, nii et sepik on kaetud. Leota sepik pehmeks.
Haki sibul hästi peeneks. Kui hakkimine ei õnnestu veel hästi kasuta riivi.
Pane kaussi hakkliha, sibul, munad, sool ja pipar. Pigista sepikust vesi välja ja lisa ka kaussi. Sega kätega hakklihamass hoogsalt ühtlaseks ja kohevaks. Vormi käte vahel väikesed lihapallid. Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta 220- kraadises ahjus 10 minutit. Sega lihapalle ning alanda temperatuuri 180-kraadile ja küpseta veel 10 minutit.
Pese ja koori kartulid. Lõika kartulid väiksemateks tükkideks ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna kartulid ja tambi katki. Kuumuta pliidil piim ja vala tambitud kartulitele. Klopi puder mikseriga kohevaks. Serveeri kuumalt.
Pese hiinakapsas ja kurk. Haki hiinakapsas ja kurk peenikesteks ribadeks.
Loputa till ja haki hästi peeneks (võid kasutada kääre).
Maitsesta salat sidrunimahla, oliiviõli, soola ja pipraga.
Väga maitsev.
Maitsev.
Tõesti hea.
Mulle maitseb,väga hea.
Mhmmm
väga hea