Võis praetud kohafilee koorese kartulivormiga – Audru Kooli Gurmeeklubi
Koostisosad
Vaja läheb:
1 kohafilee
1 spl võid
sool,pipar, sidrun
Koorene kartulivorm:
1 porru
1 keskmine sibul
2 küüslauguküünt
2spl võid
5 koorega keedetud kartulit (võib ka ilma kooreta kartul olla)
20g tiilli
400ml vahukoort 35%
2 muna
Valmistamine
Tükeldada porru, tükeldada 1 keskmine sibul, 2 küüslaugu küünt, lisada praadimiseks võid kuumale pannile ning lisa sibul pannile ja praadida läbi kõik eelnevad komponendid.
Koorida 2 porgandit, lõigata porgand väikesteks tükkideks ja panna pannile samuti praadima kuni porgand on meeldivat krõmps. Siis lisada keedetud kartuli kuubikud samale pannile ja lisada
tükeldatud till pannile ning lisada vahukoor ja maitsestada natuke soolaga, pipraga ja lisada munad. Segada korralikult ühtne segu läbi ja lisada ahjuvormi ja küpsetada 200 kraadi juures ahjus 15 minutit kuni pealt on vorm kuldpruun.
Samal ajal kui vorm on ahjus, siis võib teha järgmist:
Puhastada kala luudest (koha)
Pann kuumaks, lisada või kuumale pannile ja siis kui või on sulanud, panna kala pannile, võib lisada ka sibulat. Maitsestada pipraga. Võib pigistada ka sidruni mahla ja lisada ka soola.
Kui vorm valmis, siis serveerida meeldiva suurusega tükk taldrikule ja lisada sinna juurde veel omakorda värskelt praetud ning eriti värske kohakala ja kindlasti omale meeldivat rohelist salatit.
Õppisime, miks on kala meile kasulik, ja mis vitamiine ja mineraalaineid kala sisaldab. Kõige parem ja kasulikum on ikka värske kala.