Maitsev maki õhtusöögiks – Skaudilipkond Tormilind

Me õppisime, et sushi ja maki on erinevad toidud. Sushi on selline söök, milles ei ole kasutatud vetikaid. Vanas Jaapanis oli sushi kääritatud riisis marineeritud kala. Hiljem asendus kääritatud riis äädikas leotatuga. Maki on seevastu vetikast mähis, mille sees on sushi riis ning lisanditeks võib panna enda maitse järgi toiduaineid. Meie panime lisandiks kurgi.

Maitsev maki õhtusöögiks

Koostisosad

Nori lehti, kurki, sushi riisi, bambusmatti, millega saab rullida (ja kui soovite, siis wasabit, soja kastet ja marineeritud ingverit).

Valmistamine

Pane nori leht bambusmati peale. Keeda riisi kuni see on pehme. Kui see on pehme, siis laota riis nori lehe peale. Lõika kurgist pikad peenikesed tükid. Aseta tükid vetika peale nii, et nad oleks üksteisest piisavalt kaugel. Rulli bambusmatt kokku. Lõika saadud rull tükkideks ja kui soovite, pange sinna tükkidele kõrvale wasabit, ingverit ja soja kastet.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here