Paneeritud kala kartuli-pastinaagi püree ja värske salatiga – Kirivere Kool

Kirivere Kool

Paneeritud kala kartuli-pastinaagi püree ja värske salatiga – Kirivere Kool

Kuna nii mitmelegi õpilasele kala eriti ei maitse, otsustasime kala paneerida, sest nii olid nõus kõik seda sööma. Paneerimise juures õppisid õpilased õiget tööde järjekorda – enne kasta munasse ja siis riivsaia sisse. Praadimisel tuli olla ettevaatlik, sest tükid läksid kergesti katki.
Kala juurde valmistasime kartuli-pastinaagi püree. Pastinaak oli jällegi mitmetele õpilastele tundmatu köögivili, kuid kõik nõustusid, et seda võib kartulipudrule lisada küll. Lõpuks valmis ka lihtne tervislik salat.
Serveerimisel tuletasime meelde ka taldrikureeglit: veerandi taldrikust moodustab kala, veerandi püree ja poole salat.
Valminud toit oli imehea ja maitses kõigile. Ka need, kes erilised kalasõbrad polnud, tõstsid endale juurde.

Videot saab näha siit: https://photos.app.goo.gl/dXrbKYjpucVUQmWg9

Paneeritud kala (kümnele)

Koostisosad

1-1,5 kg valget kalafileed
3 muna
4 dl riivsaia
2 tl soola
musta pipart
Praadimiseks:
õli
Serveerimiseks:
sidrunit

Valmistamine

1. Lõika kala sobiva suurusega tükkideks.
2. Klopi väiksemas kausis lahti munad. (lisa soovikorral pisut piima)
3. Sega teises nõus riivsai soola ja pipraga.
4. Kasta kala üleni munasse ja seejärel veereta kala riivsaias, kuni see on üleni kaetud.
5. Prae paneeritud kalatükke kummaltki poolelt u 2 minutit.
6. Kata taldrik köögipaberiga ja aseta sellele praetud kalatükid, et liigne õli paberisse imbuks.

Kartuli-pastinaagi püree (kümnele)

Koostisosad

10-12 keskmist kartulit
1 suur pastinaak
soola
3 dl piima
3 spl võid
pipart

Valmistamine

1. Koori pastinaak ja kartulid. Lõika kartulid pooleks ja pastinaak väiksemateks tükkideks.
2. Keeda soolaga maitsestatud vees kartulid ja pastinaak pehmeks (u 20 min).
3. Kurna kartulid ja pastinaak, purusta pudrunuiaga
4. Lisa või ja kuumutatud piim. Klopi ühtlaseks ja kohevamaks. Vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga.

Värske salat

Koostisosad

jääsalat
kurk
tomat
Kaste:
oliiviõli
sidrunimahl
sool, suhkur, pipar

Valmistamine

1. Tükelda kurk, tomat, jääsalat suupärasteks tükkideks
2. Sega kastme koostisosad ja sega salatiga

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here