Valmistasime tervisliku peedipüreesupi. Punane peet on rikas vitamiinide ja mineraalainete poolest. Tükeldatud peedi keetmisel tuleb kindlasti veidi äädikat lisada, muidu läheb selle köögivilja kaunis punane värv kaduma. Kasutasime loodusest korjatud ja kuivatatud harilikku punet. Kuna tegemist on taimetoiduga, võib kõrvale pakkuda viilu rukkileiba, nt peekonikuubikutega koduleiba ja head taluvõid.
Tervislik peedipüreesupp
Koostisosad
500 g peeti
1 sl punast veiniäädikat
8 dl vett
2 köögiviljapuljongikuubikut
1 punane sibul
4 kartulit
2 dl kohvikoort
0,5 tl jahvatatud musta pipart
0,5 tl kuivatatud punet
0,5 tl kuivatatud basiilikut
1 tl ürdisoola
SERVEERIMISEKS:
4 sl maitsestamata jogurtit
Maitserohelist
Valmistamine
• Koori köögiviljad ja tükelda väikesteks kuubikuteks.
• Kuumuta vesi keemiseni ja lisa puljongikuubikud.
• Pane peedikuubikud keevasse puljongisse ja lisa veiniäädikas.
• Keeda umbes 40 minutit tasasel tulel.
• Lisa kartul ja sibul ning hauta, kuni kõik toiduained on pehmed.
• Püreesta köögiviljad seguriga peeneks.
• Lisa maitseained ning kuumuta püree uuesti keemiseni.
• Tõsta supp kaussidesse, lisa lusikatäis maitsestamata jogurtit ja hakitud maitserohelist või röstitud kõrvitsaseemneid.