Kartulipuder kana ja salatiga – Retla-Kabala kool

Viimase kuu roa valimisel hõikas enamus lastest ideede genereerimisel välja kartulipudru. See oli asi, mille tegemisega olid nad tuttavad ning mis tuli neil hästi välja. Kuna meil oli värskelt olnud toitumise loeng, siis oskasid lapsed juba ise tuletada, mis peaks olema valkude ja värske toidu osa täitmiseks taldrikul.

Kartulipuder kana ja salatiga

Koostisosad

Kartul
piim
kanakoivad
tomat
kurk
Maitsestamiseks pipar, sool, till

Valmistamine

Koori kartulid, lõika võrdseteks tükkideks, lase vesi peale ja pane keema. Samal ajal tõsta maitsestatud kanakoivad pannile ja pane 180-kraadisesse ahju. Kui kartulil on vesi keema läinud, lisa natuke soola maitsestamiseks.
Samal ajal, kui kartul keeb ja kana on ahjus, tükelda kurk ja tomat. Pane need ühte kaussi, maitsesta pipra ja soolaga ning sega korralikult läbi.
Kui kanakoivad on küpsed, võta need ahjust. Kana võib vajada erinevat küpsetamiseaega, olenevalt koiva suurusest, kuid meil läks 40 minutit.
Kui kartul on pehmeks keenud, siis tambi kartul pudruks. Vedeldamiseks lisa piima. Maitsetamiseks lisa soola ja tilli.

Tõsta toit lauale ja naudi rooga!

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here