Meie õppisime selle töö käigus võrdlemist. Valisime väikese sibula ja keskmise õuna. Bataat oli jälle nende kõrval hiiglama suur. Me saime teada, et bataat on päris Lõuna-Ameerikast ja ta on meie kartuli väga kauge sugulane. Teda nimetatakse veel maguskartuliks, sest ta on suurema suhkrusisaldusega kui tavaline kartul. Paljud lapsed nägid ja maitsesid bataati esimest korda. Kuid püree oli huvitava värvusega ja väga maitsev. Kanapallidele andis õun mõnusa mahlakuse ja juust mõnusa sidususe. Soovitame kindlasti proovida!
“Rannamännid liival”
ehk bataadipüree kana-õuna-juustupallidega
ning
magustoiduks:
“Lõbusad loomad”,
ehk kohupiimapallid puuviljakõrvadega.
Koostisosad
Bataadipüree retsept:
2 suurt bataati
100 g võid
näpuotsatäis soola
Kana-õuna-juustupallide retsept:
300 g kanahakkliha
1 keskmine õun
1 väike sibul
1 muna
70 g riivjuustu
50 g täistera riivleiba
1 tl soola
näpuotsatäis pipart
veeretamiseks jahu
praadimiseks õli
200 g vaniljekohupiima
konservananass
1 pirn
1 kiivi
tumedaid viinamarju
Valmistamine
Pese, koori ja viiluta bataat. Keeda vees pehmeks. Kurna vesi, lisa või ja sool. Mikserda püreeks.
Koori sibul. Riivi õun ja sibul jämeda riiviga. Sega hakkliha munaga, lisa maitseained, täistera riivleib, riivitud õun ja sibul. Sega mass ühtlaseks, veereta jahu sees pallid. Küpseta ahjus 200`juures 25 minutit või prae pannil kuldpruuniks.
Kaunista praad redistest, kurgi- ja tomativiiludest lillekestega..
Sega kohupiim ja veereta sellest 2 ümmargust palli (võib kasutada ka pritskotti). Pane ananassirõngas taldrikule ja selle peale kohupiimapall. Kaunista puuviljadest kõrvade, silmade, nina ja suuga.
Head maitsmist!
Väga huvitav soolase toidu retsept 🤔 Tekkis tunne, et võiks kodus seda täitsa proovida. Kuigi võid läks retsepti kohaselt bataadipüreesse ikka tohutult. Ma nii palju kindlasti ei paneks.
Kanahakklihapallid riivitud õunaga on kindlasti hea alternatiiv poest ostetud pallikestele. Olen veendunud, et need ka maitsevad hästi.