Vahvad Ampsiku ampsud lastele

Teame omast kogemusest, et lapsed võivad olla pirtsakad sööjad. Aga Retseptisahtel on välja mõelnud lustlikud ampsud, mis kahtlemata meeldivad kõigile lastele. Eriti tore on neid pakkuda näiteks sünnipäevalaual.

Ampsiku ampsude ehk pulga otsas singiga juustukeerdude retsept põhineb klassikalisel juusturullil, millele Retseptisahtli meistrid on maitseks lisanud singiviile.

Soovitame ampsusid valmistada koos lastega, sest enda tehtud toit maitseb ju eriti hästi! Lisaks saate koos lapsega veeta mõnusat kvaliteetaega köögis ja õpetate neile juba varakult isetegemisrõõmu.

Koostisained

  1. 200-300 g pärmitaigent
  2. Toorjuustu
  3. Singiviile
  4. Riivjuustu
  5. Ketšupit
  6. Muna

Valmistamisõpetus

  1. Rulli pärmitaigen lahti
  2. Määri taignale toorjuustu. Sinna peale laota singiviilud ning puista üle riivjuustuga. Kõige lõpuks lisa maitse järgi ketšupit.
  3. Rulli taigen koos täidisega kokku ning lõika rullist 1 cm paksused viilud.
  4. Lao viilud parajate vahedega (tainas paisub küpsedes!) küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning määri üle lahtiklopitud munaga.
  5. Aseta 10 minutiks 180 *C ahju.

Märkmed
Otseloomulikult võib valminud saiakeerukesi niisama ampsata – ahjusoojalt on nad veel kõige maitsvamad! Kui aga soovid saiu väheke põnevamalt serveerida, soovitame nad pulga otsa torgata. Soovi korral võid vardasse lisada veel teisigi suupäraseid ampse – juustu- või singikuubikuid, kirsstomateid, oliive jm.

Vaata, kuidas valmivad vahvad Ampsiku ampsud:

Loe Ampsiku ampsude valmistamisest lähemalt Retseptisahtli blogist!

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here