Hommikune Avokaadoplahvatus smuutiga – Luunja Keskkool

Kui kuulsime RIMI konkursist saime aru, et see konkurss on mõeldud meile. Oleme kamp tüdrukuid kellele väga meeldib süüa teha. Meile meeldib võtta vastu väljakutseid ja samas tahame saada igal alal targemaks.

Kui meie hakkasime mõtlema, mida hommikusöögiks teha, siis tuli kõikidele õpilastele pähe teha smuutit. Kuid kas ainult smuutist saab kõhu täis? Samas on smuuti üks levinumaid hommikusööke, niisiis mõtlesime, et ei taha olla ka väga igavad. Otsustasime teha kõrvale midagi erilist, milleks valisime hommikuse avokaadoplahavtuse. See on muna, sibula, tomati ja peekoniga täidetud küpetatud avokaado. Meie jaoks tundus see igati hea ja tervislik toit. Avokaadoplahvatuse panime kokku terve klassi ideedest.

Hommikune Avokaadoplahvatus smuutiga

Koostisosad

Avokaadoplahvatus: 2-le inimesele
1 avokaado
1-2 muna (oleneb kui suure augu olete uuristanud)
50g/ 3 viilu peekonit
1/4 tomatit (võib asendada millegi muuga)
1/4 (punast) sibulat (Võite kasutada ka rohelist sibulat! Sellisel juhul pange sibul peale küpsemist)
Näpu otsaga soola ja pipart
Maitsesta enda maitse järgi(Lisa näiteks porgandit ja spinatit või asju mis sinu arust sobivad munaga)

SMUUTI: 2-le inimesele
125g Mangot
180-200g Kreeka Jogurtit( Sobib maitsestamata jogurt ka)
3 peotäit spinatit
2 banaani (Kui on suurem banaan siis võite ühe lisada. Meie külmitasime ühe väiksema banaani ära ja teise väiksema banaani panime niisama sisse)

Valmistamine

Lõika avokaado ettevaatlikult pooleks (pikklikult) ja eemalda kivi. Uurista supilusikaga avokaadosse auk.( Ära uurista auku kooreni ja jäta äärtesse kindlasti avokaadot!) Kui sa oled ära uuristanud, siis asu täidist tegema. Löö muna(d) kaussi ja sega!(Ilma piimata) Lisa segatud muna sisse hakitud tomat, sibul ja peekon. Peekonit ega Tomatit ära haki väga peeneks, vaid lõika suuremad tükid. Maitsesta soola ja pipraga. Vala täidis avokaado sisse. (Ära vala ääreni täis!) Pane ahju. 200 kraadi ja 20-25 minutit. (Kui muna ei küpse selle ajaga korralikult jäta kauemaks). Võrratu Avokaadoplahvatus ongi valmis. Sobib ka ülessoojendamiseks.

NB! Kui paned avokaadoplahvatuse ahju toesta nad üksteise vastu. Võiksite kasutada ka võiksemat anumat, et saaksite avokaadot toestada. On ümber kukkumise oht!

Kirjeldus:
Pane kõik koostisosad blendrisse. Blenderda maksimaalselt 1 minutit. Sügavkülmutatud marjad/puuviljad võta natukeseks ajaks välja sulama. Kui tunnete, et smuuti on liiga paks, lisage natuke külma vett.

Meie valmistatud hommikusööki proovisid ka meie vanemad. Avokaadoplahvatusele saime hindeks 12/10-st. Smuutile saime 10/10-st.

Õppisime sellest kuust väga palju.

Alguses arvasime kõik, et avokaado on juurvili , kuid söögi tegemise käigus saime teada, et avokaado on puuvili. Avokaado sisaldab endas vähemalt kahtekümmend erinevat vitamiini ja mineraale. Selles puuviljas on rohkem kaaliumit kui banaanis. Samuti saime teada, et avokaado on väga kasulik meie kehale, kuna see kaitseb aju, hoolitseb meie südamete eest ja kaitseb ka meie silmi.

Saime ka teada, et mida kasulikku leidub meie smuuti põhilises koostisoas mangos. See aitab võidelda vähi vastu. See on on hea ka meie näonahale. Mango aitab poore avada ja näole värskust anda. Pooride puhastamise kaudu aitab see akne vastu võidelda. Mango sisaldab palju A-vitamiini mis on hea meie nägemisele. Aitab kaasa keskendumisele ja tähelepanuvõimele. Mangol on väga suur rauasisaldus.

Spinat on hea meie südameveresoonkonnale. Spinati söömine tugevdab ka meie immuunsüsteemi. Samuti on spinat ka väga tervislik meie luudele ja spinat takistab verejooksu.

Klassiga õppisime seda, et toitude kõige hinnalisem ja väärtuslikum koostisosa on meie oma armastus ja tahe seda teha! Järeldasime sellest seda, et söögi tegemine polegi tegelikult nii lihtne kui algul tundus.

1 kommentaar

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here